Porodilište

Nazad

POZOVITE NAŠE LEKARE I ZAKAŽITE PREGLED 011 40 40 100

U porodičnoj atmosferi porodilišta Opšte bolnice MediGroup radi veoma iskusan i stručan medicinski kadar posvećen zdravlju budućih majki i bezbednom dolasku novorođenčadi na ovaj svet - od prvog dana trudnoće, njenog praćenja i vođenja, psihofizičke pripreme za porođaj, samog porođaja, kao i dalje zdravstvene brige o novom članu porodice, u okviru pedijatrijske službe.

 

Porodilište Opšte Bolnice MEDIGROUP opremljeno je modernim porođajnim salama, operacionom salom za izvođenje carskih rezova, jedinicom intenzivne nege i neonatološkom jedinicom.

Za virtuelni obilazak porodilišta kliknite ovde.

 

Omogućili smo Vam:

  • Prijateljsku i profesionalnu brigu za svaku majku – od rane trudnoće do porođaja i nakon njega
  • Jednokrevetne, dvokrevetne i trokreventne sobe sa kupatilom, TV, telefonskom linijom i internet konekcijom
  • Porodjaj uz prisustvo vaših najmilijih - partner i/ili članovi porodice
  • Komforne porođajne sale
  • Savremene načine vođenja porođaja - epiduralna anestezija, analgosedacija
  • Potpuno opremljena neonatološka jedinica - inkubatori, lampe za fototerapiju, kardiolpulmonalnu reanimaciju

Usluge:

Kliknite ovde da saznate više o cenama i izboru stručnjaka.

 

Medicinski tim posvećen je brizi za porodilje i novorođenčad, kao i njihovim porodicama sve vreme tokom boravka u porodilištu.

Svaka porodilja na raspolaganju ima ličnog lekara ginekologa, anesteziologa, neonatologa i više medicinskih sestara i babica, koji brinu o njoj 24 sata dnevno, sve vreme njenog boravka u porodilištu.

"Vodimo se sledećim principima: sigurnost, udobnost, najkvalitetnija zdravstvena usluga, uz poštovanje dostojanstva, privatnosti, potreba i očekivanja buduće majke."

Topao ambijent porodilišta prilagođen je individualnim potrebama naših pacijentkinja. Želja nam je da se porodilje u našoj bolnici osećaju što prijatnije u toku porođaja i isčekivanja prvog susreta sa svojom bebom. Zato smo, pored komfornog smeštaja, uveli nove usluge i načine porođaja koji se već godinama praktikuju u svetu, kao što je na primer porođaj na lopti. Porodilja može da napravi i svoj izbor muzike za porođaj, a ono što dodatno doprinosi osećaju intimnog doživljaja je i činjenica da u našem porodilištu porođaju može prisustvovati i budući tata.

Nakon porođaja, porodilje su smeštene u zasebnim sobama sa kupatilom, a prijatno i stručno medicinsko osoblje brine o majkama i bebama, pomaže pri dojenju i nezi, i kroz edukativno-praktični deo, priprema majke za samostalnu brigu o bebi po odlasku iz porodilišta. A kako bi porodica u ovim čarobnim trenucima bila na okupu, mami i bebi se u sobi može pridružiti i tata, što je još jedna od prednosti koju nudi Porodilište MediGroup.

Medicinski tim posvećen je brizi za porodilje i novorođenčad, kao i njihovim porodicama sve vreme tokom boravka u porodilištu.  Svaka porodilja na raspolaganju ima ličnog lekara ginekologa, anesteziologa, neonatologa i više medicinskih sestara i babica, koji brinu o njoj 24 sata dnevno, sve vreme njenog boravka u porodilištu.

Porodilište Opšte Bolnice MEDIGROUP opremljeno je modernim porođajnim salama, operacionom salom za izvođenje carskih rezova, jedinicom intenzivne nege i neonatološkom jedinicom.

"Ukoliko odaberete da se Vaša beba rodi u našoj bolnici, ubrzo ćete videti kako je dobro kada se na jednom mestu nađu ljubav i vrhunska stručna pomoć".

 

9 na 9 - vođenje trudnoće

 

9 na 9, vođenje trudnoće u članicama MediGroup i porođaj u porodilištu Opšte bolnice MediGroupMEDIGROUP je od 1.10.2014. uvela novu uslugu pod nazivom “9 na 9” koja vam omogućava da praćenje trudnoće i porodjaj u Opštoj bolnici MediGroup platite u nekoliko mesečnih rata.

Trudnoću možete voditi kod odabranog ginekologa u našim članicama: Dom zdravlja Dr Ristić, Dom zdravlja Jedro ili Poliklinici Opšte bolnice MediGroup i vašu bebu doneti na svet u savremenom i komfornom porodilištu Opšte bolnice MediGroup.

Zakazivanje: Call Centar Opšte bolnice MEDIGROUP 011 40 40 100
Osoba za kontakt u bolnici je konsijerž Jelena Dragumilo: jelena.dragumilo@medigroup.rs
Saznajte više o ovoj ponudi

 

Rođenje bebe i boravak u porodilištu

Porođaj u porodilištu opšte bolnice MediGroup

Kada se rađaju bebe? - Na vreme rođene bebe su one koje se rode od početka 38. do kraja 41. nedelje gestacije. Ovo predstavlja deseti lunarni, odnosno deveti kalendarski mesec trudnoće. Bebe koje se rode u ovom periodu nazivamo donešenim.
Bebe rođene pre navršene 37. nedelje gestacije su nedonešene, pre vremena rođene, dok su bebe koje se rode nakon navršene 41. nedelje gestacije prenešene.

Kako se rađaju bebe? - Osim što ih na svet "donose rode", bebe se mogu roditi prirodnim, tj. vaginalnim putem, ili carskim rezom koji podrazumeva hiruški zahvat kojim lekar na prednjem trbušnom zidu otvara put rođenju bebe.

Pročitajte celokupan tekst o boravku u porodilištu

 

Po izlasku iz porodilišta

Pri izlasku iz porodilišta Opšte bolnice MediGroup

Prvi kontrolni pregled novorođenčeta - Uobičajeno se zakazuje tri do pet dana nakon otpusta novorođenčeta iz porodilišta. Razlozi su nekoliki. Da se proceni opšte stanje i vitalnost novorođenčeta. Da se stekne uvid u adekvatnost hranjenja. Da se u postojećim okolnostima proceni ikterus prevashodno praćenjem vrednosti transkutano merenog bilirubina. Da se sagleda pupčana regija. Da se stekne uvid u adevatnost kvaliteta nege kože pelenske regije, kao i sveukupne nege novorođenčeta. Da se odgovori na pitanja roditelja koja su se nametnula tokom boravka kod kuće.

U skladu sa time obavlja se informativni razgovor sa roditeljima i novorođenče kompletno pregleda.

Pročitajte celokupan tekst o izlasku iz porodilišta

 

Patronažna služba MediGroup opšte bolnicePatronažna služba

Delimo sa Vama najlepše trenutke - tu smo da se pobrinemo za negu bebe i mame u prvim danima po izlasku iz porodilišta

Medicinski tim ustanova MEDIGROUP je tu da Vam pomogne da prebrodite nedoumice koje imate i učini da Vam prve nedelje koje provodite u svom domu sa bebom budu potpuno bezbrižne.

Pročitajte celokupan tekst o patronažnoj službi