Posebni Medigroup programi

Nazad

Brza dijagnoza i mamograf najsavremenije generacije

U Opštoj bolnici Medigroup čitav postupak pregleda dojki, brze i pouzdane dijagnoze kao i eventualnog hirurškog zahvata moguć je za 48 sati zahvaljujući najsavremenijoj tehnologiji i iskustvu i stručnosti lekara, uz napomenu da Bolnica raspolaže mamografom najnovije generacije kod kojeg je stepen zračenja sveden na minimum.

Celokupan tekst

Laserska vaginoplastika

dr Zoran Maričić,

specijalista ginekologije i akušerstva

Prema podacima iz literature oko 40% žena iznad 35 godina pati od posledica slabljenja mišića karličnog dna i gubitka elastičnosti vagine - spada genitalnih organa, nemogućnosti kontrolisanja mokrenja i seksualne disfunkcije. Smanjena elastičnost vezivnih struktura vaginalnog zida uzrokovana je  genetskom predispozicijom, povredama, trudnoćom  i vaginalnim porođajem  kao i procesom starenja.

Celokupan tekst

Neuropsihijatrija

Neurologija je grana medicine koja se bavi dijagnostikom i lečenjem oboljenja mozga, kičmene moždine, perifernog nervnog sistema i mišića.

Psihijatrija je grana medicine koja se bavi dijagnostikom i lečenjem psihičkih smetnji i poremećaja, kao i poremećaja funkcije centralnog nervnog sistema, uzrokovanih psihološkim, socijalnim i biološkim (organskim) faktorima.

Veliki broj neuroloških i psihijatrijskih poremećaja zahteva integralni neuropsihijatrijski pristup u dijagnostici i lečenju. Uže oblasti (kojima se bavi Prof.dr Nikola Ilanković):

Celokupan tekst

Radiotalasna hirurgija

U okviru Medigroup opšte bolnice usled zelje da se ne zaostaje za napretkom svetske hirurgije kao jednu od standardnih usluga uvodimo hirurgiju koja se obavlja savremenom radiohirurškom opremom koju ne bi trebalo brkati sa rezultatima dobijenim elektrokauterom, medicinskom dijatermijom, varničnim generatorima, ili delimično prerađenim uređajima koji ne daju hirurški sečene talasaste forme.

Celokupan tekst

Barijatrijska hirurgija

ANESTEZIOLOŠKI TRETMAN KOD EKSTREMNO GOJAZNIH PACIJENATA

Patološka gojaznost predstavlja globalni svetski zdravstveni problem. Prema podacima Svetske zdravstvene organizacije (WHO) u svetu je 2006. godine bilo 1,7 milijardi ljudi sa prekomernom telesnom težinom(BMI>25kg/m²), a 400 miliona patološki gojaznih (BMI>30kg/m²). Procenjuje se da će krajem 2015.godine taj broj dostići neverovatne 2,3 milijarde.

Gojaznost je udružena sa brojnim patološkim stanjima kao što su: dijabetes tip 2, problemi sa kardiovaskularnim sistemom i hipertenzija, respiratorni problemi i sleep apnea, artritis, disfunkcija jetre i žučnih puteva i nekoliko tipova malignih oboljenja koja su češća kod ove populacije.

Celokupan tekst

Endoskopska litotripsija

Rešavanje kalkuloze urinarnih puteva Lithoclast-om

Pokretanje kamena iz bubrega može uzrokovati izrazito jake bolove koji su po intenzitetu iznad porodjajnih. Zaglavljan kamen u mokraćnim putevima dovodi do zastoja u protoku urina što može imati za posledicu razvoj bubrežne infekcije i slabljenje bubrežne funkcije. Ukoliko zastoj duže traje veća je šansa da se desi neka od navedenih komplikacija. Primarni zadatak u takvim slučajevima dezopstrukcija tj.otpušenje bubrega.

Celokupan tekst

Međunarodni pacijenti

Za potrebe svih vas koji ste na privremenom ili stalnom boravku u Srbiji a građani ste drugih država Dom zdravlja Jedro i Opšta Bolnica Medigroup su u potpunosti organizovani da vam pruže neophodne zdravstvene usluge.

Celokupan tekst