Posebni Medigroup programi

Nazad

Koronarografija i angio-sala Opšte bolnice MediGroup

Opšta bolnica MediGroup poseduje angio-salu sa najsavremenijom opremom kao i visokostručnim lekarskim kadrom obučenim za rad ovako složenih procedura čime smo u mogućnosti da pružamo najsloženije kako dijagnostičke tako i terapijske mere u lečenju kardiovaskularnih bolesti.

Celokupan tekst

STRES ORGANIZMA - ZNAK BOLESTI

S obzirom na to da živimo u zagađenom svetu, da se hranimo nezdravom hranom i da smo svakodnevno izloženi brigama, strahovima i negativnim emocijama, stresu organizma smo podložni - svi!

Celokupan tekst

TEST POREMEĆAJA ŠTITNE ŽLEZDE (TRH TEST)

TEST POREMEĆAJA ŠTITNE ŽLEZDE (TRH test) bezbedno i brzo otkriva hormonalni disbalans

Test poremećaja štitne žlezde je ranije bio korišćen za dijagnozu poremećaja funkcije štitaste žlezde, ali otkrivanjem senzitivnog TSH (hormon hipofize koji stimuliše rad štitaste žlezde) je izgubio na svom značaju.

Celokupan tekst

Magnetna rezonanca srca (MRI)

Kardiovaskularna magnetna rezonanca, ključna neinvazivna tehnika u modernoj kardiologiji, koristi magnetna polja i radio talase kako bi napravila 2D i 3D prikaze struktura u organizmu u visokoj rezoluciji, sa mogućnošću prikaza pokreta (4D) preko niza uzastopnih slika.

Celokupan tekst

Zašto treba znati svoju krvnu grupu?

U slučaju da ste povređeni ili oboleli od određene bolesti za čije je lečenje neophodna krv, da bi se nadoknadio gubitak krvi prethodno se mora precizno odrediti krvna grupa, da bi se izbegle neželjene komplikacije tokom davanja transfuzije. Zbog toga, ako ste povređeni ili je neophodno da hitno i neodložno primite krv, posedovanje potvrde o krvnoj grupi će značajno uštedeti dragoceno vreme neophodno za njeno određivanje i time vam spasiti život. 

Celokupan tekst

Calprotectin

Novi parametar koja se radi u centralnoj laboratoriji, rezultati se dobijaju istog dana.

Značaj određivanja Calprotektina - određivanje količine fekalnog Calprotektina je pouzdan i jednostavan postupak za razlikovanje organskih od funkcionalnih gastrointestinalnih oboljenja.

Celokupan tekst