Vrhunska hirurgija

Nazad

Datum: 01.02.2015

Medij: Biz life

Rubrika: Zdravlje

Autori: Redakcija

Teme: MediGroup bolnica

Naslov: Vrhunska hirurgija

Visokostručan tim specijalista, oprema poslednje generacije i uspešna saradnja sa inostranim lekarima, Opštu bolnicu MEDIGROUP čine jedinstvenom zdravstvenom ustanovom u Srbiji.

dr Aleksandar Stamenković
Medicinski direktor MEDIGROUP Opšte bolnice

 

Lekari Opšte bolnice MEDIGROUP su u stanju da odgovore na sve zahteve i potrebe lečenja.

Medicinski zahvati koji se rade u Opštoj bolnici svrstavaju se u domen najelitnije svetske hirurgije. „Okupili smo izvanredan tim stručnjaka iz različitih grana medicine, opremljeni smo modernom, inovativnom aparaturom i sarađujemo sa priznatim lekarima i konsultantima iz inostranstva“, ističe na početku razgovora za BIZLife dr Aleksandar Stamenković, medicinski direktor MEDIGROUP Opšte bolnice.

Bolest koja danas pogađa najveći deo stanovništva je kancer. U okviru Opšte bolnice, u Centru za onkologiju, celokupna dijagnostika se radi na licu mesta, rezultati su gotovi u najbržem roku, a ukoliko je u pitanju malignitet, saziva se konzilijum profesora i pacijentu se određuje terapija. Dr Stamenković ukazuje na sve učestaliju pojavu tumora debelog creva koji je jedan od najtežih oblika kancera: „U medicini sam 35 godina, i verujte mi, ranije se dešavalo da lekar kod pacijenta ustanovi tumor na debelom crevu ili nekom drugom organu jednom u mesec dana, a sada je to svakodnevno“. Debelo crevo je veoma teško za lečenje, kao i rak štitne žlezde, jer vrlo brzo metastazira. „U bolnici imamo stručnjake specijaliste za štitnu žlezdu, koji brzo prepoznaju da li je u pitanju benigno ili maligno oboljenje, i odmah se kreće sa terapijom.

Nezgodna je i pojava malignih melanoma, ali uz pomoć dermatoskopa se dijagnostikuje na vreme i leči hirurški“, ističe dr Stamenković. Kako sprečiti učestala oboljenja? Naš sagovornik naročito ukazuje na važnost preventive, jer veruje da medicina svuda može da pobedi, samo ako se problem uoči na vreme. Stoga preporučuje redovne, ozbiljne sistematske preglede jednom godišnje, a po potrebi i češće, što je od posebnog značaja za osobe koje su pod konstantnim stresom, zbog nagomilanih obaveza i prekomernog rada, kao i za one koje pređu određene godine.

„Posedujemo THS (total health screening), sistem ispitivanja zdravstvenog stanja pacijenata koji je nenadmašno moderno rešenje,a olakšica za zaposlene je što se sve pretrage obave u jednom danu“, kaže sagovornik BIZLife. Bilo da je reč o otvorenim (minimalno invazivnim) ili zatvorenim operacijama, lekari Opšte bolnice MEDIGROUP su u stanju da odgovore na sve zahteve i potrebe lečenja. „Gostujući stručnjaci kod nas rade i laparoskopske operacije pluća koje su do skoro bile nepojmive“, ističe dr Stamenković.

Prestižnu ustanovu svakako izdvaja i navigaciona hirurgija, koja predstavlja uvod u robotiku, ali i laparoskopske operacije sinusa koje rade ORL specijalisti. Sve zatvorene operacije zahtevaju pola dana do jedan dan ležanja u bolnici, a kad je reč o ortopediji, pacijenti se, zahvaljući minimalno invazivnoj intervenciji, puštaju kući posle tri do četiri dana. Odlično opremljena intenzivna nega uključuje i pet novih aparata za asistirano disanje koji je retkost na ovom podneblju. U MEDIGROUP-u, u saradnji sa ekspertima iz Londona, rade se i operacije kojima se rešava problem naglašene gojaznosti.

Čudesan green laser
U Opštoj bolnici u toku je uvođenje green lasera koji se koristi kod benignih oboljenja prostate, i radi se o potpuno zatvorenoj metodi lečenja, jedinstvenoj u Srbiji. „Celokupna laparoskopska hirurgija je ono što nas razlikuje od drugih zdravstvenih ustanova, zahvaljujući domaćim stručnjacima, ali i prof. dr Đustu Pinjati, koji kod nas dolazi povremeno i radi, čak i za svetska stanovišta, retke operacije“, ističe dr Stamenković.

Preuzmite kompletan tekst