Hirurgija

Nazad

Za pacijente čije stanje zahteva bolničko lečenje na raspolaganju su kapaciteti Odeljenja za hirurgiju Opšte bolnice MEDIGROUP. U okviru odeljenja za hirurgiju nalazi se operacioni blok sa 3 najsavremenije operacione sale, intenzivnom i poluintenzivnom negom, odeljenjem i apartmanima sa preko 20 postelja.

Operacione sale opremljene su sa svom neophodnom opremom za sprovodjenje čitave palete hirurških intervencija: opšta hirurgija - od minimalnih do kompleksnih operacija, minimalno invazivna hirurgija, Laparoskopska hirurgija, Urološka hirurgija, Ortopedska hirurgija, ORL hirurgija za decu i odrasle, Onkološka hirurgija- Onkološki centar.

Na odeljenju opšte hirurgije vrše se operacije žučne kese i žučnih puteva, operacije slepog creva, operacije analne i perianalne regije, kao i operativno lečenje hernija (kila) prednjeg stomačnog zida i prepona. Vrše se i operacije iz oblasti ginekologije, endokrine hirurgije /štitasta žlezda/, hirurgije dojke.

Usluge:

Kliknite ovde da saznate više o cenama i izboru stručnjaka.

 

Vrhunska hirurgija

Operaciona sala - odeljak hirurgije u Opštoj bolnici MedigroupLekari Opšte bolnice MEDIGROUP su u stanju da odgovore na sve zahteve i potrebe lečenja.

Medicinski zahvati koji se rade u Opštoj bolnici svrstavaju se u domen najelitnije svetske hirurgije. „Okupili smo izvanredan tim stručnjaka iz različitih grana medicine, opremljeni smo modernom, inovativnom aparaturom i sarađujemo sa priznatim lekarima i konsultantima iz inostranstva“, ističe na početku razgovora za BIZLife dr Aleksandar Stamenković, medicinski direktor MEDIGROUP Opšte bolnice.

Pročitajte celokupan tekst

 

Barijatrijska hirurgija

 

Barijatrijska hirurgija - operacija i tretman kod ekstremno gojaznih osobaANESTEZIOLOŠKI TRETMAN KOD EKSTREMNO GOJAZNIH PACIJENATA

Patološka gojaznost predstavlja globalni svetski zdravstveni problem. Prema podacima Svetske zdravstvene organizacije (WHO) u svetu je 2006. godine bilo 1,7 milijardi ljudi sa prekomernom telesnom težinom(BMI>25kg/m²), a 400 miliona patološki gojaznih (BMI>30kg/m²). Procenjuje se da će krajem 2015.godine taj broj dostići neverovatne 2,3 milijarde.

Gojaznost je udružena sa brojnim patološkim stanjima kao što su: dijabetes tip 2, problemi sa kardiovaskularnim sistemom i hipertenzija, respiratorni problemi i sleep apnea, artritis, disfunkcija jetre i žučnih puteva i nekoliko tipova malignih oboljenja koja su češća kod ove populacije.

Pročitajte celokupan tekst o barijatrijskoj hirurgiji

 

Radiotalasna hirurgija

U okviru Medigroup opšte bolnice usled zelje da se ne zaostaje za napretkom svetske hirurgije kao jednu od standardnih usluga uvodimo hirurgiju koja se obavlja savremenom radiohirurškom opremom koju ne bi trebalo brkati sa rezultatima dobijenim elektrokauterom, medicinskom dijatermijom, varničnim generatorima, ili delimično prerađenim uređajima koji ne daju hirurški sečene talasaste forme.

Pročitajte celokupan tekst o radiotalasnoj hirurgiji

 

ESWL

ESWL razbijanje kamena u bubreguAparat radi na principu stvaranja udarnog talasa u generatoru u jednom fokusu, a drugi fokus je kamen u bubregu . Ciljanje i nišanjenje se na aparatu obavlja isključivo ultrazvučnim navodjenjem, a ne rentgenom tako da pacijent nije izložen rentgenskom zračenju. Dezintegracija (razbijanje kamena) se vrši u zavisnosti od veličine kamena u toku 20 do 40 minuta.

U savremenom svetu , koji koristi ove aparate , oko 95 % kamenova se rešava ovim načinom . Ako se na vreme postavi indikacija za ESWL izbegava se operacija i komplikacije koje zahtevaju razbijanje kamena u kanalu ( endolitotripsija sto se radi anesteziji).

Pročitajte celokupan tekst o ovoj metodi

 

Endoskopska litotripsija

Endoskopska litotripsija - razbijanje kamena u kanaluRešavanje kalkuloze urinarnih puteva Lithoclast-om

Pokretanje kamena iz bubrega može uzrokovati izrazito jake bolove koji su po intenzitetu iznad porodjajnih. Zaglavljan kamen u mokraćnim putevima dovodi do zastoja u protoku urina što može imati za posledicu razvoj bubrežne infekcije i slabljenje bubrežne funkcije. Ukoliko zastoj duže traje veća je šansa da se desi neka od navedenih komplikacija. Primarni zadatak u takvim slučajevima dezopstrukcija tj.otpušenje bubrega.

Pročitajte celokupan tekst o ovom zahvatu