Besplatni pregledi u MediGroup Opštoj bolnici - trajno rešenje prekomernog znojenja i problema udubljenih grudi

Nazad

Tim grudne hirurgije MediGroup, u saradnji sa istaknutim hirurgom dr Milanom Mijovićem, tokom avgusta obaviće besplatne preglede u Opštoj bolnici MediGroup u sledećim terminima: 26. avgusta u periodu od 17.00 do 21.00h, 27. avgusta od 10.00 do 14.00h i 28. avgusta od 09.00 do 12.00h. Posavetujte se sa vrhunskim stručnjacima o načinima rešavanja problema prekomernog znojenja ili problema udubljenih grudi.

Više informacija i zakazivanje na broj call centra 011 40 40 100.

Prekomerno znojenje (hiperhidroza)

U savremenom društvu koje promoviše idealizovane predstave o lepoti, prekomerno znonjenje nije samo estetski već i psihološki problem. Preterano znojenje pojedinih delova tela: glave, pazuha, ruku, stopala predstavlja ozbiljno medicinsko stanje i značajno utiče na karijeru, funkcionalnost na poslu i izbor i stepen aktivnosti u rekreaciji i životu.
U MediGroup Opštoj bolnici se od skora operacijom trajno rešava ovo stanje - jednostavnim hirurškim zahvatom. Torakoskopska (VATS) simpatektomija je minimalno invazivna procedura, kojom se rešava pitanje prekomernog znojenja pojedinih delova tela i ima trajni efekat. U uslovima opšte anestezije, kroz dva mala reza (5mm), uz pomoć kamere i posebnih instrumenata se ulazi kroz pazuh u grudni koš i presecaju simpatička vlakna koja su odgovorna za prekomerno znojenje određene regije tela. Procedura spada u jednodnevnu hirurgiju i pacijent napušta kliniku nekoliko sati nakon operacije. Estetski efekat rezova je odličan i posle par nedelja se ne primećuje.


Deformitet zida grudnog koša (pectus excavatum)

Pectus excavatum predstavlja kongenitalni deformitet koji se javlja na svakih 300-400 porođaja. Prisutan je od detinjstva i povećava se tokom rasta i razvoja deteta, a u velikom broju slučajeva se javljaju i deformiteti kičmenog stuba.

Hirurško lečenje pectusa excavatuma (udubljenih grudi) se izvodi minimalno invazivnom procedurom koja je standard u svetskoj hirurgiji: kroz dva mala reza sa strane grudnog koša se ulazi iza grudne kosti, postavlja prethodno modeliran metalni pectus bar, te njegovim okretanjem za 180 stepeni, koriguje se deformitet. Fiksacija pectus bara se obavlja postavljanjem specijalnih stabilizatora. U bolnici se boravi tri do četiri dana posle operativnog zahvata,a oporavak traje od 15 do 30 dana, kada je obavezno ležanje na leđima, bez fizičke aktivnosti. Nakon tri meseca, operisani se mogu baviti svim aktivnostima i sportom.