9 na 9 - NAJČEŠĆA PITANJA I ODGOVORI

Nazad

P: KADA NAJKASNIJE MOGU DA SE UKLJUČIM U PROGRAM?

O: Poslednja nedelja za ulazak u program je 28. nedelja trudnoće. Cena programa je      270. 000 dinara (ukoliko se trudnoća vodi u Opštoj bolnici MediGroup bolnicu ili našim domova zdravlja), 297.000 dinara u Specijalnoj ginekološkoj bolnici Jevremova i 360.000 dinara ukoliko želite da vam trudnoću vodi prof. dr Aleksandar Ljubić. Cena ostaje ista bez obzira na nedelju u kojoj se uključujete u program i deli se na onoliko rata koliko je meseci ostalo do porođaja.

P: DA LI JE CENA ISTA I U SLUČAJU BLIZANAČKE TRUDNOĆE?

O: U slučaju blizanačke trudnoće cena je 330.000 dinara (za vođenje trudnoće u Opštoj bolnici MedGroup i domovima zdravlja). U slučaju vođenja trudnoće kod prof. dr Aleksandra Ljubića cena je 420.000 dinara.

P: DA LI TRUDNOĆU MORAM DA VODIM U OPŠTOJ BOLNICI MEDIGROUP?

O: Trudnoću možete da vodite i u nekom od MediGroup domova zdravlja - Dom zdravlja Dr Ristić (na sve tri lokacije - Pariske komune 26, Visoka 16 i Narodnih heroja 38), Dom zdravlja Jedro, Dom zdravlja Bulevar i Dom zdravlja Kalenić i isključivo kod naših stalno zaposlenih lekara. Program 9 na 9 sprovodi se i u Specijalnoj ginekološkoj bolnici Jevremova.

Gde god vodili trudnoću, porođaj se vrši u Porodilištu Opšte bolnice MediGroup. U periodu pretporođajne pripreme (od 36. nedelje trudnoće), iz domova zdravlja ili iz Specijalne ginekološke bolnice Jevremova prelazi se u Opštu bolnicu MediGroup i zajedno za ginekologom pravi plan za završetak trudnoće. Takođe, praćenje trudnoće možete odmah početi u Opštoj bolnici MediGroup kod ginekologa koji će vas i poroditi.

P: DA LI MOGU DA BIRAM GINEKOLOGA KOJI ĆE MI VODITI TRUDNOĆU I PORODITI?

O: U svim navedenim ustanovama na raspolaganju su samo naši stalno zaposleni lekari.

U Opštoj bolnici MediGroup to su: dr Milica Anđelić Kostić, dr Zoran Maričić, dr Slaven Nedeljković i prof. dr Aleksandar Ljubić.  U Specijalnoj ginekološkoj bolnici Jevremova to su: dr Milica Ilić, dr Milica Janićijević, dr Zoran Stanković i prof. dr Aleksandar Ljubić.

P: DA LI ĆEMO MOJA BEBA I JA IMATI ISTI TRETMAN I USLUGE KAO ONE MAME KOJE NE PLAĆAJU NA RATE?

O: Svi naši pacijenti dobijaju najviši nivo usluge, bez obzira na vrstu i cenu usluge.

P: ŠTA NE ULAZU U CENU PROGRAMA?

O: U cenu programa ne ulazi:

  • Boravak u jednokrevetnoj sobi, to jest apartmanu (10.000 din dnevno) - napomena: program 9 na 9 uključuje boravak u dvokrevetnoj sobi, 2 dana nakon prirodnog porođaja i 3 dana nakon carskog reza.
  • Prisustvo oca na porođaju (12.000 din, ukoliko ima sterilne briseve grla i nosa).
  • Boravak supružnika u apartmanu (16.000 din dnevno).
  • CELL SAVER (35.000 din)  gde se u toku transfuzije vraća filtrirana krv pacijenta.
  • Interakcija krvi radi transfuzije (6.000 din).
  • Medikamentozna terapija nakon porođaja koju će možda pacijentkinja morati da prima. Terapija ne ulazi u cenu programa jer se posebno određuje za svaku pacijentkinju i unapred ne možemo znati da li ima potrebe za njom ili ne.
  • Osnovne laboratorijske analize za bebu se takođe dodatno plaćaju.
  • Posebni postupci prenatalne dijagnostike kao što su: biopsija horiona, amniocenteza,   kordocenteza, Nifty-prenatalna neinvazivna dijagnostika (cene po našem redovnom cenovniku).

P: DA LI POSTOJI SISTEM PODRŠKE? 

O: Za podršku trudnicama u programu 9 na 9 uveli smo poseban broj telefona - 060 240 40 35 - koji  im je dostupan 24 časa. Dr Danka Jaćimović i dr Jelena Jakovljević odgovoriće na sva vaša pitanja, zakazati potrebne preglede i razrešiti eventualne dileme i brige.

P: DA LI POSTOJI MOGUĆNOST OBILASKA PORODILIŠTA PRE POROĐAJA?

O: Obilasci porodilišta se zakazuju putem mejla: j.dragumilo@medigroup.rs (Jelena Dragumilo). U dogovoru sa osobljem Porodilišta opšte bolnice MediGroup i shodno  stanju na odeljenju, zakazuje vam se adekvatan termin obilaska.

P: DA LI ĆE ME PORAĐATI LEKAR ZA KOG SAM SE ODLUČILA BEZ OBZIRA NA VREME KADA JE NASTUPIO POROĐAJ?

O: Ukoliko pomislite da je porođaj počeo ili imate nekih tegoba, treba odmah da se javite ili dođete u Opštu bolnicu Medigroup u kojoj 24 časa imamo dežurnog ginekologa, hirurga, anesteziologa i pedijatra-neonatologa. Dežurni ginekolog će vas pregledati i, ukoliko konstatuje da je porođaj počeo, zvati ginekologa za kog ste se odlučili bez obzira na doba dana ili noći.

P: KO MOŽE DA PRISUSTVUJE POROĐAJU?

O: Porođaju može da prisustvuje jedna osoba koju porodilja odabere (suprug, majka, sestra, drugarica....), ali Iisključivo ako ima sterilne briseve grla i nosa, ne starije od 10 dana. Usluga prisustva na porođaju se dodatno naplaćuje 12.000 dinara.

P: DA LI POSTOJI MOGUĆNOST ČUVANJA MATIČNIH ĆELIJA?

O: Opšta bolnica MediGroup ima potpisane ugovore sa skoro svim kompanijama koje rade na teritoriji Srbije. Kompanija BIO SAVE ima posebne pogodnosti za naše porodilje kroz program 9 posle 9. Ukoliko se odluče za ovaj program, roditelji imaju mogućnost da sačuvaju matične ćelije po posebnim cenama plaćajući u ratama, uz mogućnost plaćanja vanbolničkih troškova preko UNIQA osiguranja u prvoj godini detetovog života. Sarađujemo i sa kompanijama CRYO SAVE i CERA CELL.  

P: KO MOŽE DA MI DOLAZI U POSETU NAKON POROĐAJA?

O: Posete porodilji su moguće u periodu od 11h do 20h. Ne dozvoljava se dolazak dece mlađe od 10 godina kao i bolesnih i prehlađenih iz epidemioloških razloga. Takođe, ukoliko je porodilja u dvokrevetnoj sobi, prijatelji i porodica koji dolaze u posetu treba da imaju razumevanja za porodilju koja je u istoj sobi i ne zadržavaju se predugo.

Za vreme posete supruga, organizujemo i edukaciju za mlade roditelje: kako držati bebu, povijati je, kupati, na koliko sati hraniti...

P: DA LI JE OBEZBEĐENA POSETA PATRONAŽNE SLUŽBE NAKON ODLASKA KUĆI?

O: Opšta bolnica MediGroup zainteresovanim roditeljima na teritoriji Beograda omogućava posetu pedijatrijske sestre koja im pomaže da nauče kako da na pravilan način podižu, hrane, kupaju i neguju svoju bebu. Pojedinačni dolasci su po 3.000 dinara, paket od 5 dolazaka je 13.000 dinara, a paket od 7 dolazaka iznosi 17.000 dinara. Za ovu uslugu možete se opredeliti tokom boravka u porodilištu ili nakon otpusta a preko našeg call centra kada ćete se dogovoriti o vremenu i dinamici poseta patronažne sestre. Poseta traje 1h. Svaki započeti sat se dodatno plaća.

P: KAKO SE REŠAVA ADMINISTRACIJA NAKON POROĐAJA?

 O: Od 20.11.2016. uveli smo uslugu elektronskog prijavljivanja beba što u velikoj meri umanjuje roditeljima administrativne obaveze. Uslov je da roditelji budu naši državljani, da su saglasni oko imena deteta i adrese na kojoj će dete biti prijavljeno a koja se nalazi u ličnim dokumantima jednog od roditelja. U suprotnom, novorođenu decu u našem Porodilištu prijavljujemo službi matičara Opštine Novi Beograd nakon čega roditelji lično u roku od mesec dana mogu da upišu detetovo ime i ostale podatke. Takođe, naša pedijatrijska služba javlja matičnom domu zdravlja na opštini na kojoj će beba živeti da je beba rođena i kada će doći kući kako bi pacijenti mogli da koriste usluge i "državne" patronažne službe. Pedijatrijske sestre iz naše patronažne službe mogu da dolaze u dogovoreno vreme, da detaljno pregledaju i neguju bebu onoliko dana koliko to roditelji žele.